Дали можеш да бидеш среќен
100 дена
по ред?

time-button-mk
71_2.png_2749x2733

Молам?

 

Живееме во време кога да бидеш супер зафатен е прилика за ликување. Со зголемувањето на брзината на живеење, ние имаме се помалку време да уживаме во сегашниот момент. Можноста да го цениш тој момент, околината и себеси во неа е основа за мостот кон долготрајна среќа на секое шовечко суштество.

 

71% од луѓето се обидоа да го завршат овој предизвик, но не успеаа, наведувајќи го недостигот на време како главна причина за неуспех. Овие луѓе едноставно немаа време да бидат среќни. Дали ти имаш време?

Како? Многу едноставно!

  

Секој ден прикачи слика од работите кои те прават среќен/среќна

 

Тоа може да биде средба со пријател, вкусна торта во омиленото кафуле, чуството на удобност во својот дом, или чувството кога ќе му помогнеш на некој кој не го познаваш.

 

#100happydays предизвик е за тебе- за никој друг

 

Ова не е натпревар во среќа или натпревар за докажување. Ако мислиш дека со твоите слики ќе предизвикаш чувсто нза завист кај другите, тогаш ти си изгубил и пред да започнеш со предизвикот. Истото важи и за тие кои мамат.

Најпрвин, ти се пријавуваш за предизвикот >овде<, потоа ја одбираш твојата омилена платформа за прикачување слики. Овде одлушуваш за приватноста на твоето учество и среќните моменти.

 

  • Сподели ги твоите слики преку Фесјбук, Твитер или Инстаграм со јавен хаштаг #100happydays;
  • Измисли сопствен хаштаг кога ги споделуваш сликите со лимитирана јавност (но, не заборавај да ни кажеш како да ги најдеме твоите слики)
  • Едноставно испрати ги твоите слики на [email protected] за да избегнеш било какво јавно искажување на твоите слики

И спремен/спремна си да почнеш! :)

mini-prints-main1

Зошто го правам ова?

 

Луѓето кои успешно го завршија предизвикот тврдат дека
– Започнаа да приметуваат што ги прави среќни секој ден
– Беа во подобро расположение секој ден
– Почнаа да добиваат повеќе комплименти од други луѓе
– Сфатија колку се среќни што ги живеат нивните животи
– Станаа повеќе оптимистични
– Се заљубија за времетрањето на предизвикот

 

Visit www.100happydays.com/done, tell us the story of your challenge and get 100 happy moments printed. Voilà!

Подготвен/а

  

Interested  In  Participating  In  The  Positive  Psychology  Experiment?